Już od dziś wśród dań, które proponujemy naszym Gościom odnajdziecie wyśmienite STEKI dojrzewające w SPICHRZOWEJ szafie do sezonowania wołowiny na sucho DRY AGER.

Dlaczego powinno się sezonować wołowinę?
W świeżym mięsie bardzo prędko rozpoczynają się procesy biochemiczne powodujące utwardzenie mięsa. Dopiero po tej fazie rozpoczyna się dojrzewanie enzymatyczne, które dopiero po ok. 8 dniach jest tak zaawansowane, że włókna mięsa ponownie stają się miękkie. Czas trwania dojrzewania mięsa jest zróżnicowany, a przy dobrych warunkach intensyfikacji smaku może dojrzewać jeszcze 8 tygodni.
W Spichrzu skosztujesz steków z polędwicy, antrykotu i rostbefu podawane z warzywami grillowanymi, sosem aioli przygotowanym na bazie tłoczonego przez nas oleju i gremolatą.

Serdecznie zapraszamy!